Om Fredrik Persson

Fredrik Persson är född och uppvuxen i Flyingetrakten. På släktgården Stenshill, en stenkast från traditonsrika hästcentret på Flyinge Kungsgård, sitter hästtraditionen i väggarna. För Fredrik var valet lätt. Att utveckla hästintresset, framför allt körning med häst, blev en naturlig väg att gå.

Han har jobbat med hästar och hästsport i snart hela sitt liv och samlat på sig erfarenhet och rutin som få kan slå. Och vilken grund för en elitsatsning inom fyrspannskörningen! För det var dit Fredrik Persson ville komma från början. Han har kört med en häst framför vagnen, han har kört med två hästar framför vagnen, men målet var att köra med fyra. Ett eget fyrspann! Så var det tänkt och så blev det.

Det har blivit många fantastiska resultat genom åren. Nationella tävlingar, internationella tävlingar, stora mästerskap, EM och VM.

Han är inte mätt på framgång. Tvärtom, fokus på och längtan efter nya meriter är starkare än någonsin. Lägg till erfarenhet, envishet, lite fräckhet och mycket ambition och ett Team som stöttar till hundra procent – då kan vad som helst hända.
Fredrik Persson var tia individuellt på världsmästerskapet för fyrspann i Normandie 2014, han var fyra i världscupfinalen i Bordeaux 2015. Bland allt annat.
Nu vill han högre upp – prispallen väntar!

Fredrik Persson är gift med Helena och de har barnen Victoria och Oscar. Mamma Ulla och pappa Jan-Lennart bor grannar och är Teamets största supportrar.
Dottern, Victoria, är en av Sveriges framtidslöften inom sportkörningen. Här har Fredrik fått axla rollen som groom och support åt sin dotter!